Vanwege de hitte geen verzending van compostwormen

geen verzending compostwormen tijdens hittegolf

22 augustus 2022, Bescherm je compostwormen tegen de hitte en zet je wormenbak in de schaduw. Meer hitte-tips hier. Naar verwachting gaan we deze hele week geen compostwormen verzenden.

Kun je op vakantie als je een wormenhotel hebt?

op vakantie met een wormenhotel

Het antwoord is JA: als je op vakantie gaat kun je je wormenbak prima een paar weken onbeheerd achterlaten.  Korte vakantie: je wormenhotel redt zich wel Eèn à twee weken is helemaal geen probleem. Zorg er wel voor dat de wormenbak goed in de schaduw staat. Je kunt een extra grote voedselgift geven, maar overdrijf… Lees verder Kun je op vakantie als je een wormenhotel hebt?

Compostworm of regenworm?

wat is het verschil tussen een compostworm en een regenworm

Een compostworm is altijd een regenworm, maar een regenworm is niet altijd een compostworm. Verwarrend? let op: In Nederland bestaan er wel 25 tot 50  soorten regenwormen. Het is een soort verzamelnaam. Je kunt ze onderverdelen in drie hoofdgroepen: -Strooiselwormen -Aardwormen -Diepgravers of pendelaars Compostwormen zijn strooiselwormen. Ze helpen bij de vertering van het strooisel… Lees verder Compostworm of regenworm?

Wormenhotel compostproces versnellen

meest gestelde vragen over compostwormen

Hoe laat je je compostwormen meer afval verwerken? Veel mensen hebben een wormenhotelomdat het een snelle manier van composteren is. Wormcomposteren is een compostmethode die door zijn snelheid ook weinig ruimte inneemt. Soms valt het werktempo van de compostwormen helaas wat tegen. Ik zet vijf mogelijk oplossingen voor je op een rijtje. 5 manieren om… Lees verder Wormenhotel compostproces versnellen

Hoeveel compostringen moet ik bestellen voor mijn wormenbak?

meest gestelde vragen over compostwormen

Als richtlijn kun je aanhouden dat je ongeveer per persoon 15 liter ruimte in je wormenhotel nodig hebt. Met een minimum van 2 ringen voor een goede werking van je wormenbak. Voor de ronde wormenbak heb je met een huishouden van 4 personen dus 4 ringen nodig. Het wormenparadijs is met 78 liter inhoud geschikt… Lees verder Hoeveel compostringen moet ik bestellen voor mijn wormenbak?

Help, de bovenste compostring van mijn wormenbak is te snel vol

meest gestelde vragen over compostwormen

Er kunnen meerdere redenen zijn dat de bovenste ring al vol is voordat de onderste ring is gecomposteerd: Van te lage temperatuur tot te veel afval. Hoe dan ook: je zit met een acuut probleem. Wat te doen? Hier heb je vier opties:   4 manieren om toch een compostring leeg te maken Kijk of… Lees verder Help, de bovenste compostring van mijn wormenbak is te snel vol

Hoe lang kun je compostwormen bewaren in de verpakking?

De  compostwormen kun je makkelijk 2 weken bewaren in de zak zitten waarin ze verstuurd worden. Ze zitten verpakt in een ruime hoeveelheid kweekgrond. Dat is compost, bedding en voeding voor minstens 2 weken. Maak de inhoud van de zak met compostwormen lekker vochtig Wel is het belangrijk deze compost bij ontvangst lekker vochtig te… Lees verder Hoe lang kun je compostwormen bewaren in de verpakking?

Kunnen compostwormen tegen de hitte?

Hou je wormenhotel uit de zon

Het antwoord is simpel: compostwormen kunnen NIET tegen de hitte. Buitentemperaturen boven de 30 graden Celsius kunnen funest zijn. Zeker in een donkere kunststof wormenbak die in de volle zon staat kan de temperatuur makkelijk oplopen tot wel boven de 40 graden. Vanaf 35 graden zullen ze echt massaal uit je wormenbak proberen te vluchten… Lees verder Kunnen compostwormen tegen de hitte?

Overleven compostwormen de winter?

wormenbak-in-de-sneeuw-1

Wat we weten is dat de wormen onder de 10 graden bijna niets meer eten. Onder de 4 graden gaan ze zelfs in een soort winterslaap. Dat betekent dus dat je gedurende die echte koude vorstperiodes je wormen minder tot niets mag voeren.  Wil je ook in de winter je GFT blijven omzetten in compost? dan… Lees verder Overleven compostwormen de winter?

Waarom stinkt een wormenbak niet?

WORMENBAK Capacitietvoorgemiddeld gezin. Met een speciaal deksel om te toveren tot plantenbak

Een goed werkende wormenbak ruikt naar verse bosgrond, met misschien een vleugje koffie of banaan, net wat je als laatste aan je wormen gevoerd hebt. Compostwormen eten je afval op zodra het begint te rotten. Vòòrdat de bacteriën die de stank van rottend fruit veroorzaken zich kunnen ontwikkelen. Alleen als je je compostwormen te veel… Lees verder Waarom stinkt een wormenbak niet?

Wormcomposteren meest milieuvriendelijke oplossing voor je keukenafval

Ik heb wel eens gehoord dat in Australië iedere basisschool verplicht een wormenbak heeft staan. Na het lezen van dit onderzoek begrijp je waarom. Een groot Australisch onderzoek zette de drie belangrijkste vormen van thuiscomposteren* op een rijtje en vergeleek de broeikasgas- en andere milieueffecten met de effecten van centraal composteren of verbranden. Klik hier voor het volledige… Lees verder Wormcomposteren meest milieuvriendelijke oplossing voor je keukenafval

Wat is de beste tijd van het jaar om een wormenbak te starten?

Wanneer kun je een wormenhotel starten? Veel mensen denken dat ze tot het voorjaar moeten wachten met het opstarten van de Balkonton. Het tegendeel is waar. Als je je Balkonton al in het najaar opstart heb je een aantal voordelen: Compostwormen zijn schuwe beestjes, ze hebben een paar weken de tijd nodig voordat ze echt veel… Lees verder Wat is de beste tijd van het jaar om een wormenbak te starten?

Anti-slakken tip

Een paar slakken in je Balkonton is geen probleem: ze eten de dode wormen op, verteren afval. maar helaas eten ze ook je plantjes op. Anti slakkentip: wikkel wat koperdraad om de poten van je Balkonton of moestuinbak. Daar gaan ze nooit overheen. Zorg wel dat de draad ‘geaard’ is, dus ofwel onderaan de poot,… Lees verder Anti-slakken tip

Compostwormen vangen

compostwormen

Ik ben op het moment aan het experimenteren met manieren om zelf  tijgerwormen (of compostwormen) te vangen. Je kunt ze natuurlijk gewoon kopen, maar zelf vangen leek me een leuk idee. Hierbij het eerste verslag van mijn vorderingen. Ik hoor graag jouw ervaringen en tips! Het doel is de beste tips te verzamelen. Op het internet vond ik… Lees verder Compostwormen vangen

De voordelen van wormenpoep ofwel vermicompost

wormenmest

De compostwormen in je Balkonton of wormenbak verteren je organische afval. Wat overblijft is ‘vermicompost’. Een mengsel van wormenpoep, schimmels, bacteriën, en organisch materiaal. Deze wormenpoep kun je gebruiken als meststof. Wormencompost heeft veel voordelen boven andere meststoffen. Om er een paar te noemen: 1: Je planten groeien sneller Wormenpoep bevat sporen van de natuurlijke hormonen van… Lees verder De voordelen van wormenpoep ofwel vermicompost

Hoeveel afval kunnen compostwormen per dag omzetten?

De Eisinia Fetida kan, onder ideale omstandigheden,  ongeveer haar eigen gewicht in afval per dag omzetten in vermicompost.  Daarbij slinkt het volume van je afval tot 20% van het afvalvolume. De Eisinia Hortensis eet iets minder, maar heeft weer andere positieve eigenschappen. Als je je Balkonton opstart met een handjevol wormen, kun je dus ook maximaal… Lees verder Hoeveel afval kunnen compostwormen per dag omzetten?

Wat zijn de beste compostwormen?

compostwormen

Leveranciers van wormenbakken zweren bij een mix van Eisinia Fetida en de Eisinia Hortensis voor een snelle omzetting van veel GFT naar vermicompost.  Ook voor de Balkonton Classic raden we deze mix aan. Vooral ook omdat de Eisinia Hortensis niet alleen plantmateriaal omzet in compost, maar ook bijdraagt aan verbetering van de bodemstructuur in je… Lees verder Wat zijn de beste compostwormen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als compostwormen