april 3, 2020

Er kunnen meerdere redenen zijn dat de bovenste ring al vol is voordat de onderste ring is gecomposteerd: Van te lage temperatuur tot te veel afval. Hoe dan ook: je zit met een acuut probleem. Wat te doen? Hier heb je vier opties:  

4 manieren om toch een compostring leeg te maken

  1. Kijk of de compost in de onderste 2 ringen al zover geslonken is dat je de inhoud van deze 2 ringen samen kunt voegen. 
  2. Haal de grootste stukken onverteerd afval uit de onderste ring en doe die in de bovenliggende ring. De onderste ring bevat nu vooral compost. Deze mag gewoon in je tuin. Wormencompost heeft een neutrale zuurgraad en hoeft niet te rijpen. Restjes onverteerd afval zullen gewoon in je tuin vergaan tot compost.
  3. Pak een teil of emmer en doe daar de hele inhoud van de  onderste ring in. Laat deze bak op een rustig plekje staan terwijl de wormen hun werk doen. Tegen de tijd dat (bijna)  alles is omgezet in compost kun je de wormen eruit halen.
  4. Bestel een extra compostring. Lees ook de post over hoeveel compostringen je nodig hebt.
  5. En voor de toekomst: kijk of je je compostwormen harder aan het werk kunt zetten. Alles hierover lees je in de blogpost ‘https://balkonton.nl/wormenbak-compostproces-versnellen/wormenbak compostproces versnellen’.

Related Posts

Nieuw: wormenbak startpakket

Hoe gebruik je wormenpoep?

Wormenbak expo-tuin op de Moestuinlaan

DHZ tip: zet plantenring OP je wormtoren

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}