Help, de bovenste compostring van mijn wormenbak is te snel vol

meest gestelde vragen over wormenhotel
meest gestelde vragen over wormenhotel
Er kunnen meerdere redenen zijn dat de bovenste ring al vol is voordat de onderste ring is gecomposteerd: Van te lage temperatuur tot te veel afval. Hoe dan ook: je zit met een acuut probleem. Wat te doen? Hier heb je vier opties:  

4 manieren om toch een compostring leeg te maken

  1. Kijk of de compost in de onderste 2 ringen al zover geslonken is dat je de inhoud van deze 2 ringen samen kunt voegen. 
  2. Haal de grootste stukken onverteerd afval uit de onderste ring en doe die in de bovenliggende ring. De onderste ring bevat nu vooral compost. Deze mag gewoon in je tuin. Wormencompost heeft een neutrale zuurgraad en hoeft niet te rijpen. Restjes onverteerd afval zullen gewoon in je tuin vergaan tot compost.
  3. Pak een teil of emmer. Maak een bodem van absorberend karton en doe daar de hele inhoud van de  onderste ring op. Laat deze bak op een rustig plekje staan terwijl de wormen hun werk doen. Tegen de tijd dat (bijna)  alles is omgezet in compost kun je de wormen eruit halen. Leg eventueel een handjevol afval bovenop de compost zodat de wormen daarnaartoe migreren. Je kunt ze er dan makkelijk uithalen. Dek dit af met een doek.
  4. Bestel een extra compostring. Lees ook de post over hoeveel compostringen je nodig hebt.
  5. En voor de toekomst: kijk of je je compostwormen harder aan het werk kunt zetten. Alles hierover lees je in de blogpost ‘─║aat je wormen harder werken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van balkonton.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.