Houten wormenbakken

Houten basis wormenbak in keuken
Houten basis wormenbak in keuken

Houten wormenhotel kopen

Overweeg je een houten wormenhotel te kopen?

Wil je zelf gaan composteren met compostwormen, dan heb je de keuze uit heel veel verschillende wormenbakken of wormenhotels. De meeste wormenbakken zijn gemaakt van kunststof. Maar er zijn ook een paar houten wormenhotels te koop.

Natuurlijke uitstraling

Veel mensen willen graag een houten wormenhotel omdat dat een natuurlijke uitstraling heeft. Zeker als je het houten wormenhotel binnen of op je balkon heb tstaan wil je gewoon dat het er mooi uitziet

Een houten wormenhotel ademt

Als je kiest voor onbehandeld hout, of het hout met een watergedragen beits behandeld, kan dit materiaal ademen. Dat betekent dat er een beter natuurlijk vochtevenwicht in je wormenhotel ontstaat. Fijn voor je wormen, en ook goed voor de kwaliteit van je compot. Want een natte wormenbak geeft eerder kans op verzuring.

Een houten wormenbak zal wel eerder vergaan dan een kunststof wormenbak

Uiteindelijk zal elke houtsoort ook vergaan danwel composteren. Maar dat kun je vertragen door te kiezen voor een harde of een behandelde houtsoort. Al dan niet in combinatie met een oppervlakte behandeling.

Houten wormenbak of wormenhotel vergelijken.

Houten wormenkrukje

De houten wormenkruk is een eenvoudige wormenbak die je ook als wormenkrukje kunt gebruiken. Je kunt hem uitbreiden met een opzetkrat voor meer capaciteit. Ook dan kun je er nog gewoon op zitten. Het enioge dat je hoeft te doen is de pootjes eronder schroeven.

Houten wormentoren

Het wormenhotel is een stapelbare wormentoren die iets minder vloerruimte in neemt en meer de hoogte in gaat. Je kunt 2 tot 4 bakken op elkaar stapelen. Hij wordt kant en klaar geleverd. De basisversie (met 2 lagen) is stevig genoeg om als krukje te gebruiken. DE uitbreidngsversie (met 3 lagen) is daarvoor wat hoog en smal.

Houten wormenparadijs

Het wormenparadijs is helemaal gemaakt van gerecyceld hout. Hier moet je zelf nog wel alle voorgezaagde onderdelen monteren. Dit is een groot model in vergelijking met de twee bovenstaande wormenhotels. Het deksel is schuin ivm afwatering, en niet sterk genoeg om op te zitten (gemaakt van golfplaat). Maar je kunt er natuurlijk zelf een houten bovenkant op maken,

De volgende vragen worden vaak gesteld over houten wormenhotels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *