Wel of geen wormenbak (her)startpakket kopen

wormenbak opstartpakket
wormenbak opstartpakket

Het (her)startpakket bevat hennepmatjes, lavameel, wormenvoer en kweekgrond. De kweekgrond heb je vooral nodig als je wormen het zwaar hebben gehad (hete zomer of extreem koude winter, of weinig eten tijdens je vakantie). Het wormenvoer gebruik je ook als je wormen moeten aansterken of als je de buren vraagt je wormen te voeren bij langere afwezigheid.

Dek de bovenste laag afval af met een hennepmatje tegen de fruitvliegjes. Je kunt hier ook een oude theedoek voor gebruiken. Bij het opstarten van je bak kun je een hennepmatje als onderste laag (bedding) gebruiken. Dat kan ook met gescheurd karton

Het lavameel is goed voor de zuurgraad en helpt ook tegen fruitvlegjes. Strooi iedere maand 1 a 2 eetlepels uit over de bak. Je kunt daar ook gedroogde en fijngemalen eierschalen voor gebruiken.

Het startpakket is dus niet perse noodzakelijk, wel handig op langere termijn.

NB: sommige leveranciers van wormenbakken leveren kokosvezel mee om de wormenbak op te starten. Inplaats daarvan leveren wij dus de kweekgrond als eerste bedding. Na eigen testen blijkt dat de wormen een betere start te geven dan de kokosvezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van balkonton.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.