Compostvat / wormenbak Aerobin 200

Kleine Wormenbak of composthoop geen optie?

Heb je meer afval dan een gewone wormenbak aan kan? En geen ruimte (of tijd) voor een gewone composthoop? Of staat het idee van een wormenbak je tegen? Dan kom je (in de stad) al snel uit bij een zelf-beluchtend compostvat.

De zelf-beluchtende Aerobin 200 een aantal voordelen boven de standaard compostvaten die je in het tuincentrum ziet staan.

Voordeel 1: Je hoeft de compost niet om te scheppen of zetten.

Helaas gaat composteren in een gewoon compostvat vaak mis omdat mensen het nu eenmaal druk hebben of vergeten om de compost regelmatig te beluchten: een voorwaarde voor snelle en goede compostering. Al onze compostvaten zijn zo ontworpen dat zuurstof wordt toegevoerd zodat omzetten niet nodig is.

Je kun dit compostvat ook als wormenbak gebruiken. Voeg compostwormen toe om jhet proces te versnellen en de kwaliteit van de compost te verbeteren.

Overigens hoef je bij een gewone wormenbak ook nooit compost om te zetten. De wormen  doen dat werk voor je compostwormen houden van hun rust.

Voordeel 2: snelle compostering:

Alle drie de types hebben een systeem dat lucht toevoert en daarmee de compostering versnelt.

Daarnaast zijn de aerobin200 en de supercomp-modellen  als gewone compostbak en als wormenbak te gebruiken. De wormen versnellen het compostproces nog eens extra en verbeteren meteen de kwaliteit van de compost.

Voordeel 3: In de winter composteren

De aerobin is dubbelwandig compostvat, daarom blijft het composteerproces (en de wormen)  hier ook in de winter op gang.

.

Voordeel 4:  Afgesloten compostvat voor ongedierte.

De aerobin200 biet de beste bescherming tegen ongedierte.

De  Aerobin200 heeft een stevige bodemplaat en de beluchtingsgaten zijn voorzien van een filter.. Eventueel kun je nog een kraantje plaatsen op de afvoerslang zodat echt alle openingen gesloten zijn.

Voor alle compostvaten en composthopen geldt: knaagdieren zijn vooral op zoek naar een nestplek.

Voordeel 5: Dit compostvat is ook op balkon of dakterras te gebruiken

De  Aerobin200 heeft een degelijke bodemplaat met een aftapslang voor het vrijkomende vocht. Dit vocht kun je aftappen en als natuurlijke bemester gebruiken.

Kom langs in de CompostTuin en bekijk dit compostvat

In mijn tuin in Amsterdam noord kun je dit compostvat, en alle wormenbakken bekijken. Je bent op afspraak altijd welkom in de CompostTuin voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van balkonton.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.