Composteren in de stad, kan dat?

Ondertussen weten de meeste mensen wel dat je prima je eigen GFT kunt composteren met een wormenbak. Maar wat als je opziet tegen een wormenkolonie of gewoon meer afval hebt dan een standaard wormenbak aankan? Is een gewone composthoop of compostvat dan geschikt in de stad?

Weinig ruimte of bang voor ongedierte?

Een gesloten compostvat is dan een goede oplossing. Het houdt ongedierte op afstand en bespaart ruimte. Je kunt sommige compostvaten zelfs gewoon op je balkon  of dakterras kwijt.

Geen tijd om regelmatig de compost om te scheppen of zetten?

Helaas gaat het vaak mis omdat we het nu eenmaal druk hebben en dus geen tijd hebben om  de compost regelmatig te beluchten: een voorwaarde voor snelle en goede compostering. Al onze compostvaten zijn zo ontworpen dat zuurstof automatisch wordt toegevoerd zodat omzetten niet nodig is.

In de winter ook composteren?

Sommige compostvaten  zijn ge├»soleerd zodat compostering in de winter gewoon  doorgaat.

Thermisch geïsoleerde, zelf beluchtende, gesloten compostvat

  • De Aerobin 200 is een gesloten systeem waar  je het vocht van kunt opvangen. je kunt hem dus op balkon of dakterras gebruiken. Een ingenieus gepatenteerd systeem zorgt voor de beluchting.

Bekijk de verschillende compostvaten in het filmpje hieronder.

Het antwoord is dus: Ja,composteren in de stad is goed mogelijk met het juiste compostvat. Heb je maar weinig afval dan kan een gewone wormenbak natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *