Maak je eigen compost met een Balkonton, ook in de stad!

Een Balkonton kan altijd en overal!

Een Balkonton is een kleine compostbak met compostwormen. Hij neemt weinig ruimte in en stinkt niet. Je kunt hem binnen of buiten gebruiken. Dus je hoeft geen balkon te hebben voor een Balkonton. Je kunt met een Balkonton ook zelf compost maken op een dakterras, in de keuken, je stadstuintje of op je patio. Dat kan eenvoudig en geurloos. Compostwormen eten ongekookte groente- en fruitresten. Afgewisseld met steeds koolstofrijk afval zoals karton, zaagsel of dode bladeren. Bovendien zijn ze gek op koffieprut. De compostwormen in de Balkonton versnellen het composteerproces, en verbeteren bovendien meteen de kwaliteit van je compost. Er zijn verschillende soorten wormentorens waarin compostwormen snel en gecontroleerd met je afval aan de slag gaan.

Even Voorstellen

Hoi ik ben Ireen, oprichter/eigenaar van Balkonton. Je kunt altijd een afspraak maken om bij mij thuis in Amsterdam Noord de verschillende wormentorens te komen bekijken. Daarnaast geef ik workshops en lezingen over wormcomposteren. De voorraad van Balkonton staat in Groningen, dus ophalen in Amsterdam is niet mogelijk. Heb je vragen die niet in de FAQ staan? Bel me dan tijdens kantooruren, ik help je graag 0638553833.

Ireen met balkonton

Handleiding wormcomposteren

In 12 pagina’s leg ik uitgebreid uit hoe een Balkonton werkt en beantwoord de meest gestelde vragen. De handleiding kun je gratis downloaden als je inschrijft voor de nieuwsbrief.

Balkonton Webshop

Levertijd
1 à 3 werkdagen

De mooiste Wormentonnen van Balkonton

Balkonton Aanbiedingen

Reacties van Klanten

“Ik had de zwarte Balkonton met plantendeksel voor mijn verjaardag gevraagd (en gekregen). Ik ben er heeeeel erg blij me en de wormen hebben het volgens mij ook naar hun zin!”

Jessica over de ronde wormentoren

“Ik heb de Balkonton sinds begin 2019 en heb er al heel wat afval mee bespaard én wormen blij mee gemaakt! Ben ook heel blij met het advies en de hulp van Ireen als het even tegenzit, ze reageert altijd heel snel met praktische tips. En last but not least: mijn planten zijn ook happy met de compost balkonton!”

Sandra via Facebook review

“Wij hebben de ronde Balkonton aangeschaft en zijn erg tevreden. Ook al hebben we na 3 maanden uitgebreid met een extra plantenring.  Maar we eten met een gezin van 5 ook vrij veel groenten”

Hans over de ronde wormentoren

Balkonton: Meer dan alleen wormentorens

Naast wormentorens verkoopt Balkonton ook compostwormen, startpakketten, een handleiding, en natuurlijke bodemverbeteraars zoals lavameel en wormenpoep

Veelgestelde Vragen

Wat eten de wormen in een Balkonton?

Illustratie gele wormDe wormen eten een mix van koolstofrijk (bruin) en stikstofrijk (groen) afval. Geef je wormen geen afval uit de categorie ‘rood’ (zie rode blok onderaan).
Zorg voor afwisseling tussen ‘bruin’ en ‘groen’ afval. Dit is belangrijk voor de vochthuishouding en voor de zuurgraad.

Bruin, hoog in koolstof
Karton, papier, versnipperd snoeihout, zaagsel, dode bladeren, stro, hooi, maiskolven.

Groen, hoog in stikstof:
Ongekookt tuin en keuken afval, aardappelschillen, fruit-en groenteresten, Bananenschillen (liefst van biologische bananen)  mest van kleine planteneters zoals een cavia of konijn, resten uit groente- en siertuin, snoeiafval (groen), koffieprut.

Rood, geef de wormen nooit één van de onderstaande dingen.
Gekookte groente- en fruitresten, pasta, brood, vlees, botten etc  (trekt ongedierte aan), Snijbloemen (heel veel gif). Doe rustig aan met ui, knoflook, chilipepers en vermijd citrusschillen. En met al het groenafval dat duidelijk besmet is met schimmels of ziekten.