Landelijke compostdag 2023 bij Balkonton, bezoek 25 maart de Wormenbak-Expo 

landelijke compostdag workshop wormenhotel
landelijke compostdag workshop wormenhotel

Afgelast wegens slecht weer- kortingscode

Zaterdag wordt er de hele dag storm en regen voorspeld. Dus de pen dag gaat niet door. Je kunt wel zoals altijd een afspraak maken voor een bezoek. En als compensatie kun je met de code ‘Opendag2023’ compostwormen bestellen zonder verzendkosten. En als je daarbij kiest voor de optie ‘Handleidng Wormcomposteren’, krijg je het boekje gratis meegestuurd.

Deze kortingscode is nog de hele maand maart 2023 geldig

Compostwormen aan het werk

Zaterdag 25 maart kun je zelf zien (en ruiken) hoe compostwormen GFT omzetten in super-compost. Tussen 10:00 en 16:30 ben je welkom op de open dag van Balkonton Wormenbakken in Amsterdam. Verspreid over 7 verschillende wormenbakken zie je hoe de wormen hun werk doen. Voor de volwassenen is er een rondleiding en Q&A. Kinderen kunnen meedoen aan de workshop ‘Wiebelwormen’. 

Zelf composteren heeft veel voordelen: je vermindert de afvalstroom èn produceert zelf waardevolle compost voor je plantenpotten of tuin. Steeds meer mensen zien dat in en zijn op zoek naar een manier om makkelijk zelf thuis te composteren. Een wormenbak is dan een goede methode, zeker als je klein behuisd bent of geen grote tuin hebt. Tegelijkertijd roept wormcomposteren veel vragen op: Hoe doe je dat? Stinkt het niet? Wat als ik op vakantie ga? Al die vragen (en meer) worden beantwoord tijdens een bezoek aan de open dag van Balkonton.

Kinderen vinden wormen meestal helemaal niet vies of eng, maar juist heel interessant. Een wormenbak illustreert ook goed hoe de biologische kringloop werkt en is daardoor populair bij jonge ouders die hun kinderen iets over de natuur willen leren. Bij de workshop leren kinderen aan de hand van een stripverhaaltje/kleurplaat hoe je compostwormen verzorgt. Vervolgens gaan we samen op zoek naar wormen.

Ireen Laarakker, oprichter van Balkonton, geeft elk heel uur een rondleiding door de Wormenbak-Expo. Bij het afscheid krijg je gratis een gedrukt exemplaar van het boekje ‘Handleiding Wormcomposteren’ mee naar huis. Uiteraard gedrukt op composteerbaar papier van landbouwafval. 

De Wormenbak-Expo bestaat uit 7 verschillende wormenbakken. Verspreid over de tuin en het kantoor. Naast de bekende ‘stapel’-systemen, staan er ook ‘trechter’-systemen, en een wormenbak die werkt met ‘horizontale migratie’. Het verschil tussen de systemen wordt tijdens de rondleiding uitgelegd. 

De open dag wordt gehouden naar aanleiding van de Landelijke Compostdag. Tijdens de rest van het jaar is een bezoek aan de Wormenbak-Expo altijd mogelijk op afspraak.

Landelijke Compostdag bij Balkonton

Zaterdag 25 maart 2023, Landelijke Compostdag

Moestuinlaan 16, Amsterdam

Aanvang 10:00 uur. Eindtijd 16:30 uur.

Rondleiding elk hèèl uur. Kinderworkshop om 11:30, 13:30, 15:30

Over Balkonton

Ireen Laarakker begon in 2015 met de productie van de Balkonton Classic: een combinatie van verticale tuin en wormenbak. Daarnaast verkoopt Balkonton nu ook wormenbakken van andere producenten. Op www.balkonton.nl vind je de grootste collectie wormenbakken van Nederland en heel veel tips over wormcomposteren. Je kunt de Handleiding Wormcomposteren daar ook downloaden of bestellen.

Persoonlijk advies staat bij Balkonton voorop, want de keuze voor de juiste wormenbak hangt erg af van je persoonlijke situatie en eisen.

Aanmelden voor workshop en/of gratis wormen

Aanmelden voor de open dag is niet nodig, behalve als je na afloop een handje compostwormen mee naar huis wilt nemen.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Compostwormen mee naar huis?


Kinderworkshop?
Hoeveel kinderen meld je aan voor de workshop?
Het formulier is met succes verzonden!

Neem zelf een bakje mee

Neem zelf een bakje mee om de wormen in te doen. Bijvoorbeeld een leeg yoghurt emmertje met dekseltje met daarin wat gaatjes geprikt.

De Landelijke Compostdag is een initiatief van de vereniging afvalbedrijven. Hun leden delen tijdens de compostdag vaak gratis compost uit. Let op want daar zit vaak behoorlijk wat kunststof en andere vervuiling in! Vandaar dat wij voorstander zijn van zelf thuis composteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *