Onderkruipsels

Onderkruipsels
Onderkruipsels, resultaten workshop Rijksmuseum deelnemers 25 sept. 2022

In een goed werkende wormenbak vind je meer levende wezens dan alleen je compostwormen. Hoe beter je ernaar kijkt, hoe fascinerender ze zijn. Dat mocht ik ontdekken tijdens de workshop ‘Natuur tekenen in detail’ die het Rijksmuseum aanbiedt parallel aan de tentoonstelling ‘Clara en de Onderkruipsels’.

Van 30 september tot 15 januari kun je je verwonderen en griezelen bij meer dan 140 schilderijen, beelden, boeken en specimen uit de 16de en 17de eeuw. Een periode waarin men steeds meer ontdekte over die ‘griezelige’ onderkruipsels. Die vroeger werden geassocieerd met dood, verderf en ongeluk.

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor het belang van insecten en bodemleven. Ook daarvoor is aandacht met werk van hedendaagse kunstenaars Tomás Saraceno en Rafael Gomezbarros. Ben je bang voor mieren? Dan kun je het rijksmuseum tot 15 januari beter overslaan. 

Tegenover deze miniscule wereld staat het verhaal van Clara, de eerste Neushoorn die in Europa te zien was. Ze leidde een bestaan als superster. Haar levensgrote portret is ook te zien.

Er is niet alleen veel te zien maar ook veel te doen rondom deze expositie. De hele maand oktober zijn er gratis activiteiten voor kinderen. En tot januari allerlei workshops voor zowel volwassenen als kinderen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *