Kan een wormenhotel in de regen staan?

Wormenhotel in de regen

Af en toe een buitje kan geen kwaad

Kunststof wormenbakken kunnen tegen een buitje. Zorg dat het kraantje altijd open staat zodat overtollig water weg kan, en voeg in vochtige periodes wat meer karton toe.

Langdurige regen: neem maatregelen

Bij lang aanhoudende harde regen, heb je de kans dat het te nat wordt in je wormenbak. Ook al zijn de gaatjes in het deksel (ronde wormenbak) of zijkant (Wormery) klein: het moet geen zwembad worden in je wormenhotel. Als de inhoud te nat wordt gaat je compost verzuren en kunnen de wormen verdrinken.

Dus bescherm je wormen tegen overvloedige regen: Zet je wormenbak tijdelijk binnen. Of dek hem af met een zeiltje. Of zet je wormenhotel in ieder geval uit de wind, dat zal ook veel regeninslag voorkomen.

Voor de ronde wormenbak met plantendeksel geldt dat je in de herfst het beste dit deksel kunt vervangen door een gewoon deksel (dat krijg je er ook altijd bij geleverd).

Houten wormenbakken in de regen

De houten wormenbakken zijn bestendig tegen vocht, maar zullen in de regen en zon sneller verweren. Ook is de bovenkant van het wormenkrukje erg open. Je kunt de kieren dichten met een kit. Maar besef wel dat het hout onder invloed van UV en regen sneller zal verouderen. Jaarlijks beitsen (wormenkrukje) of oliƫn (houten wormenhotel) kan dat proces vertragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *