Mieren in je wormenbak

mieren in je wormenbak
mieren in je wormenhotel
Help ik heb mieren in mijn wormenhotel

Een paar mieren in je wormenbak kan geen kwaad, maar als er sprake is van een invasie dan kan het vervelend worden. Zelf heb ik hier gelukkig nog geen ervaring mee. Ik kan wel een aantal tips die ik her en der verzameld heb op een rij zetten. Met de vraag of je jouw ervaringen wilt delen.
Voeg veel koffieprut toe. Wormen zijn er gek op, maar voor mieren is cafeïne gif.
Theeblaadjes schijnen nog beter te werken dan koffie.
Mieren houden niet van ene natte omgeving. Is je bak wel vochtig genoeg? Besproei hem anders regelmatig met een plantenspuit.

.mieren in je wormenbak

Mierennest in je wormenbak

Als je een mierennest in je wormenbak hebt is je wormenbak echt veel te droog.
Mieren houden niet van vocht, wormen kunnen hier beter tegen. Dus houd je Balkonton een tijdje aan de vochtige kant door veel water te geven