Wormenmest

wormenmest
wormenmest

Wormenmest, Wormenpoep, wormencompost of vermicompost ……

Het is de beste voeding voor je planten die je kunt hebben. Of je hem nu zelf maakt in een wormentoren, of kant en klare wormenmest koopt.

Meest gestelde vragen over wormenmest

Stinkt wormenmest?

Wormenpoep in je wormentoren ruikt naar verse bosgrond, met misschien een vleugje koffie of banaan, net wat je als laatste aan je wormen gevoerd hebt.

Wormen eten je afval op zodra het begint te rotten. Vòòrdat de bacteriën die de stank van rottend fruit veroorzaken zich kunnen ontwikkelen.

Alleen als je je wormen te veel afval voert kan het gaan stinken. Er is dan zoveel rottend afval dat de wormen het niet aankunnen en de bacteriën krijgen vrij spel. De oplossing is: even wat overtollig afval verwijderen, en wat extra zaagsel of karton toevoegen.

Hoeveel wormenmest  moet ik gebruiken?

Reken op 1 à 10 liter wormenmest per m2 voor een groententuin,en 1 à 5 liter per m2 wormenmest voor een siertuin. Afhankelijk van de kwaliteit van de bodem. 

Voor kamerplanten en potplanten kun je uitgaan van 1 a 2 eetlepels wormenmest om de week tijdens het groeiseizoen. Of plant en zaai in een mix van 20% wormenmest 80 procent hergebruikte potgrond.

Wat zijn de voordelen van wormenmest ?

Rozenkwekers en weedtelers weten het al langer: Wormenpoep zorgt voor betere ontkieming, snellere groei, meer opbrengst en gezondere planten. Neem daarnaast het feit dat je de bodem en het grondwater niet overspoelt met mineralen zoals bij het gebruik van kunstmest. En dat je organisch materiaal toevoegt aan de bodem, wat goed is voor het bodemleven en de wateropslagcapaciteit. 

Hoe gebruik ik wormenmest ?

Wormenpoep die je kant en klaar koopt kun je meteen op de aarde strooien of aan je planten toevoegen. Wormenpoep uit je eigen wormenbak kan vrij nat zijn maar hoeft niet eerst te rijpen zoals bijvoorbeeld koeienmest. Het kan wel handig zijn de natte wormenpoep eerst te laten drogen zodat je hem makkelijker kunt verstrooien.

Natte wormenpoep die is ingedroogd kan wel een harde ‘plak’of klont worden. Verkruimel dit of stamp het fijn. Dat geldt ook voor wormenpoep die je buiten gebruikt.

wormenmest kopen

Bestel voor 12:00 uur en je hebt je wormenpoep morgen in huis.

Top kwaliteit voor de beste prijs: 35 liter (15 kg) voor €14,95

De waardering van balkonton.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.