Plantenbak ophangen

Plantenbak aanbalkonrailing
Plantenbak aanbalkonrailing

Plantenbak aan balkonrailing ophangen

De zadeltas-vormige balkon-railing-bakken die je bij Balkonton kunt kopen zijn geschikt voor een balkonrailing van maximaal 65 (Railingbak) mm. Ze zijn instelbaar zodat ze ook bij smallere railingen goed stevig zitten zonder te wiebelen.

De langwerpige balkonbakken kun je met haken aan een railing hangen. Deze haken kun je bij ioedere bouwmarkt kopen. Het is erg afhankelijk van de breedte van je railing en van je smaak welke haak je kiest. Hou er rekening mee dat buitenmaat van de balkonbak 19,5 cm x 19,7 cm (diepte x hoogte) is.

Veel moderne balkons hebben een brede railing. Met een verstelbare verstelbare balkonhaak zoals hieronder kun je de Balkonbak wel ophangen aan een balkonrailing tot 14 cm.

Alfer ALFER bloembakhouder type 16 met verstelbare ophangsteunen d 60-230 x h 200 x d 35-155 mm, blank aluminium

Zoals met de haak hierboven van de Hornbach . Deze haak verkoop ik niet op de webshop, omdat dat door inkoopprijs en logistiek tot een hele hoge verkoopprijs zou leiden.

De ‘Plantenbak voor balkonrailing’ (die dus aan beide zijdes van de railing hangt) heeft geen haken en kan voor railing tot 65 mm gebruikt worden. Deze bak heeft ook een waterreservoir. maar geen waterniveaumeter. Je kunt het waterniveau meteen zien in het ‘watergeefbakje’ aan de zijkant.

Plantenbak bevestigen tegen een muur

Wil je de Balkonbak ophangen aan een muur, dan heb je gewoon stevige wandhaken of plankdragers nodig die plek bieden aan een bak met breedte 19,5 mm,hoogte 19,7 mm. Die kun je kopen in de meeste bouwmarkten. Zelf vind ik deze wandhaak wel mooi passen bij de Balkonbak.

Hangende plantenbak ophangen

De Hangpot kun je met een haak ophangen aan het plafond, Of kies voor een moderne ophanghaak om deze moderne hanging basket aan de wand te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.