Over Balkonton – nieuw

Over Balkonton

Even voorstellen

Mijn naam is Ireen Laarakker. Ik ben met Balkonton begonnen omdat ik iets wilde bijdragen aan een duurzamere samenleving. Mijn doel is om mensen die in eerste instantie niets met permacultuur of duurzaamheid hebben, te laten zien hoe groot het belang van een gezonde bodem is. En hen te laten zien hoe eenvoudig, leuk en nuttig het is je eigen afval te composteren.

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de TU Delft (Industrieel Ontwerpen). Voordat ik met Balkonton een eigen onderneming opzette heb ik onder andere gewerkt als productmanager, docent techniek en innovatie adviseur

Ireen met balkonton

Geschiedenis

In 2014 kwam in aanraking met wormcomposteren via een youtube filmpje over de ‘garden barrel’. Na er zelf één gemaakt te hebben vond ik als industrieel ontwerper dat dit beter (mooier, makkelijker) moest kunnen. Het resultaat is de Balkonton Classic. Doordat hij er leuk uitziet en ook gewoon in tuincentra en bijvoorbeeld op bol.com te koop is, komt een breed publiek in aanraking met het concept wormcomposteren.

De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid met meer producten die passen bij duurzaam (stads)tuinieren. Vaak ontstaan nieuwe producten uit gesprekken met klanten. De Balkonton en de Gevelbak produceer ik zelf in mijn werkplaats in Drenthe.

Via het mede door mij opgerichte Compostgilde probeer ik het (worm)composteren verder te promoten. Onder andere door workshops, lezingen en social media.

Bezoek de expo-tuin in Amsterdam Noord

Alle wormenbakken en compostbakken die in de webshop te koop staan heb ik zelf getest. In mijn tuin aan de Moestuinlaan (ja geen grap!!) kun je op afspraak de diverse wormenbakken en compostvaten komen bekijken. Of bel me voor een persoonlijk telefonisch advies.

Partners

Balkonton is een éénvrouwszaak, maar ik werk graag en vaak samen met anderen. Hieronder stel ik de belangrijkste partners aan je voor:

Van Amsterdamse Bodem