Stageopdracht

duurzame-marketing-stage
duurzame-marketing-stage

Communicatie talent met een groen hart gezocht

Opdracht: verbeter de social media aanwezigheid van Balkonton en organiseer een duurzaam evenement  om Balkonton te promoten en het belang van een gezonde bodem te benadrukken. 

Balkonton is ontwerper, producent, importeur en verkoper van wormenbakken en andere duurzame tuinproducten. 5 jaar geleden begonnen vanuit een missie de principes van permacultuur en circulair tuinieren voor een breder publiek toegankelijk te maken. Onze producten zijn niet alleen duurzaam, maar moeten er ook goed uitzien en handig zijn in het gebruik.

Tot nu toe zijn de website en de maandelijkse nieuwsbrief het belangrijkste communicatiekanaal. Er is wel een Facebook, Instagram en Pinterest account, maar de mogelijkheden daarvan worden nog niet ten volle benut.

Het plan is om onder andere via  social media kanalen  meer de nadruk te gaan leggen op het belang van een  gezonde bodem. En daarmee indirect meer online zichtbaarheid voor de website te genereren. Hiervoor zijn drie invalshoeken gekozen:

In samenwerking met een tuinarchitecte wordt op dit moment een stadstuin opnieuw ingericht volgens de principes van permacultuur. Deze Expo-tuin (zowel de herinrichting als gedurende het jaar de werkzaamheden en groei) kan gebruikt worden als  onderwerp voor artikelen, posts, foto’s etc. Maar wellicht ook voor excursies, workshops, product placement foto’s.

Daarnaast staat er op de website heel veel informatie over wormcomposteren. Deze informatie kan ook beter ingezet worden op Social Media. Bijvoorbeeld als quotes of  wist-je-datjes.

De derde pijler bestaat uit algemene informatie over duurzaamheid, biologische kringloop, belang van gezonde bodem (wormen) en biodiversiteit. Hiervoor kan geput worden uit diverse bronnen, die op een pakkende manier vertaald moeten worden naar social media posts, en wellicht geïntegreerd op website. 

De opdracht bestaat uit het opzetten en uitvoeren van social media beleid. Met een uitstraling die past bij de website en de doelgroep. Enige handigheid met grafische programma’s (illustrator, photoshop, Canva) en basic video-editing zijn hiervoor onmisbaar. 

Daarnaast staat voorjaar 2022 moet een evenement gepland in de expotuin, voor klanten en professionals. Onderdeel van de opdracht is het meedenken over de opzet van dit evenement en het organiseren en promoten van dit evenement. Uiteraard moet dit evenement ook via de social mediakanalen onder de aandacht worden gebracht.

De stagiair kan in overleg gedeeltelijk thuiswerken, maar minstens 50% op locatie in Amsterdam Noord. Affiniteit met duurzaamheid en tuinieren is een pré. Stagevergoeding bespreekbaar, afhankelijk van kwalificaties

Heb je interesse? Neem contact op met 

Ireen Laarakker

Directeur Balkonton

0638553833

ireen@balkonton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.