Wat men zegt

Was je zelf bij een workshop of heb je een kant en klare Balkonton gekocht? Deel je ervaringen hier!

Onder alle reviews verloten we een gratis exemplaar van het nieuwe boek van Madelon Oostwoud. (werktitel ‘ Een kleine Eetbare tuin’, verwachte publicatie september 2015).

Overweeg je deelname aan een workshop? Lees het verslag dat Hansje Huson schreef voor nudge.

Foto’s van beplante Balkontonnen zie je hier

8 Responses to “Wat men zegt”

 1. Jorien 29 april 2015 at 12:11 #

  We hebben 8 april in het Sarphatipark onze balkontonnen in elkaar gezet. Dat was leuk, leerzaam en ook goed om te zien hoe ieder aspect doorgedacht is door de ontwerpers.
  Hij kon achter op de fiets de hele stad door naar huis. Echt makelijk hanteerbaar. Thuis meteen de ton ingericht de wormen erin. Nu groeien er aardbeien, sla, ruccola en al 2 tomatenplantjes in. Maar het is nog wel koud. Kinderen vinden het net zo leuk als ik. Je kan de kringloop goed uitleggen met de ton.

 2. daphne 22 april 2015 at 17:50 #

  Wat een leuk gezicht dat groen op mijn balkon! De wormen zelfs persoonlijk afgeleverd, dus over de service ook niks te klagen.

  We zijn er erg blij mee,

  • Ireen 22 april 2015 at 23:05 #

   Hoi Daphne,
   Bezorgen was kleine moeite, we blijken bijna buren ten slotte, Post je nog eens een foto op Facebook als je Balkonton lekker in bloei staat? Groet, Ireen

 3. Diana van Laar 20 april 2015 at 21:33 #

  Hij doet t! Alleen weet ik niet hoe het met de wormen is…
  Citroenmelisse, bieslook, maggikruid, peterselie, dille (maar die wil niet echt), kurkumawortel, ui, aardbeien, het past er allemaal in.
  We zijn er blij mee.

  • Ireen 21 april 2015 at 15:24 #

   Hoi Diana,
   Het is inderdaad in het begin lastig om in te schatten of je wormen het naar hun zin hebben. Toch kun je ze het beste met rust laten en niet in de buis gaan wroeten om te kijken of ze er nog zitten. Zolang je ton niet stinkt, niet compleet uitdroogt, en niet compleet onderwater staat, is de kans klein dat je wormen het loodje hebben gelegd. En mag je er van uit gaan dat ze zich gewoon in de ton verscholen houden. Ze houden vooral van rust, donker, en een enigszins vochtige omgeving. Wil je ze echt naar buiten lokken om te kijken of ze er nog zijn? Dek dan de buis af met een bakje vol wormenvoer. Gebruik bijvoorbeeld een plantenpotje P12, vul dat met wat stro, wat keukenafval, en dan weer afdekken met karton of stro. Na verloop van tijd zullen de wormen toch honger krijgen en door de donkere buis omhoogkruipen naar het voedsel toe. Maar ik zou daarmee wachten en ze gewoon even hun gang laten gaan. Wel iets om in het begin van volgend voorjaar te doen om te kijken of je wormen de winter hebben overleefd.

 4. marjon 20 april 2015 at 20:29 #

  Het was idd een leuke workshop, helaas moest ik wat eerder weg, maar een paar aardige medeklussers hebben de ton keurig afgemaakt. Dus toen ik smiddags thuis kwam de ton gevuld met plantjes. Hij staat super leuk en nu ……wormen doe u best!

 5. Ellen Boontje 20 april 2015 at 16:47 #

  Ik heb een kant-en-klare Balkonton via de crowdfunding actie gekocht. Ik woon Amsterdam centrum oost en heb een buitenruimte van ongeveer 4,5 m2. Dankzij de Balkonton heb ik nu toch een complete kruidentuin op mijn balkon zonder dat het veel ruimte inneemt. Super goed idee!

 6. Conny 20 april 2015 at 12:01 #

  In een ton boren, zagen en blazen op een zonnig grasveld: leuk om te doen. En na vier uur een prima resultaat dankzij Ireen. Nu hopen dat de wormen hun werk gaan doen en de plantjes gaan groeien en bloeien.

Geef een reactie